Известие

Collapse
No announcement yet.

Странен проблем с работата на двигателя!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Странен проблем с работата на двигателя!

Здравейте колеги имам доста странен проблем и прочетох във форума но не видях някой да се е сблъсквал все още с него или поне по начина по който го търсих не намерих това което ми трябва.Става въпрос за колата в подписа ми. Та проблема го има от два три дни. Колата е обслужена сменени са дебитомер ламбда сонда кабели машинка за празен ход (това беше като ми играеха оборотите). Сега може и аз да си внушавам но като я запаля студена топла няма значение усещам колебание в двигателя. Работи нормално на към 890 900 оборота и на неопределен интервал се срива до 700 750 и пак се бетонира на 890 900 днес изчистих дросела не беше кой знае колко мръсен но това колебание в двигателя пак го има работи си адкси нормално 1 мин и изведнъж все едно леко се дави ама много леко и пак си е наред. Дали някой от вас се е сблъсквал с такова нещо и ако да да сподели своето решение.

Благодаря предварително.
    Alfa Romeo 145 1.6 120HP

Аз не можах да разбера какъв е проблема - че на туинспарк леко му играят оборотите?! Иначе върви ли нормално? Ако да, сам си си отговорил:
    Първоначално публикувано от basterz Покажи съобщение
    Сега може и аз да си внушавам
    sigpic
    156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
    "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Да точно двигателя си работи нормално колата върви но когато съм на място има един момент в който губи обороти приерно работи 1 2 мин намясто на 900 и изведнъж ги залюлява като падат до 700 и пак се връща на 900 това според мен не е нормално.
      Alfa Romeo 145 1.6 120HP

Comment

Първоначално публикувано от basterz Покажи съобщение
        Да точно двигателя си работи нормално колата върви но когато съм на място има един момент в който губи обороти приерно работи 1 2 мин намясто на 900 и изведнъж ги залюлява като падат до 700 и пак се връща на 900 това според мен не е нормално.
        Огледай си високоволтовите кабели (не разбрах тях ли си сменил),лулите, виж кога си сменял свещи, какви са, дали нямаш пукната бобина...
        ...
        155 1,6 TS 16V `96
        166 2,4 JTD `99
        147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

Тая аномалия я има и на баща ми Punto-то,нещо като срив в оборотите за част от секундата през определен интервал от около 1-2 минути,ама не съм си правил труда да търся от какво е...не го считам за проблем

Comment

Първоначално публикувано от r_s_n_ Покажи съобщение
            Тая аномалия я има и на баща ми Punto-то,нещо като срив в оборотите за част от секундата през определен интервал от около 1-2 минути,ама не съм си правил труда да търся от какво е...не го считам за проблем
            При мойта също го има от доста време незнам дали ваобще е проблем, но се пак ако някой компетентен разясни от какво точно е ще съм му много благодарен
            Last edited by Deathriderr; d.m.y г., 20:27.
            145 1.4 ts на газ с зелен капак и черна броня

Comment

както си на място - свали стъклото ...
              включи - изключи фаровете няколко пъти.

- ако оборотите леко трепват по същия начин, при промяна на ел. консумация в колата - нормално е - на алтернатора му трябва повече енергия за зареждане на акумулатора и докато реагират ЕКУ то и моторчето за празен ход се получава такова трепване.

при мен е така и мисля че е нормално.

т.е. периодично дозареждане на акумулатора...ако имаш възможност, пробвай с друг.
              145 1.6TS '97

Comment

Колеги извинявам се за късният отговор но отстраних проблема. Изчистих дросела и нещата се оправиха явно е задържала клапата. Изчистих го смазах го и всичко си е на мястото. Относно консумацията и аз си мислех, че е от това но не беше. Благодаря ви много за отговорите и помощта.
                Alfa Romeo 145 1.6 120HP

Comment

Working...
                X